De eerste generatie Javanen in Suriname en Nederland

Mijn eerste dagen in Nederland, als kind, herinner ik me nog als de dag van vandaag…

Op mijn 13e, toen mijn grootvader overleed, werd ik me bewust van onze geschiedenis doordat de plantage onderwerp was… Ik ging sindsdien op zoek.

Het ergste verhaal dat ik ken is het verhaal van die 17 jarige moeder, die een paar uur na de bevalling van haar eerste kind naar de kali (rivier) ging om water te halen. Bij de kali verloor ze haar bewustzijn om later weer bij te komen aan boord van een schip op weg naar dat verre land. Haar kind, echtgenoot, dorp en de rijstvelden zag ze nooit meer…

Naar Nederland geschiedenisSuriname geschiedenis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s