Max Havelaar

De verfilming van het boek dat zou leiden tot de onafhankelijkheid van Indonesië. Een nationaal schuldgevoel werd aangewakkerd en men ging over op de eerste vorm van ontwikkelingshulp… De zogenaamde inlander ontwikkelde zich dusdanig dat hij zich vrij kon vechten.

Max Havelaar, of De koffieveilingen der Nederlandse Handelmaatschappij (kortweg Max Havelaar genoemd) is een boek van Multatuli (pseudoniem van Eduard Douwes Dekker), geschreven in 1859 in Brussel en voor het eerst gepubliceerd in 1860.

De roman verhaalt over een man die ageert tegen het corrupte regeringssysteem van Nederlands-Indië. […] Max Havelaar is in meer dan 40 talen uitgegeven. Ook in Indonesië wordt het boek – in vertaling – veel gelezen. De naam Multatuli is voor immer verbonden met de historie van de natie…

nl.wikipedia.orgCategorieën:Kunst en cultuur

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: