Ik ben absoluut geen racist maar ik ben het zat

Ik ben absoluut geen racist maar ik ben het zat. Ik zeg dit één keer en daarna zeg ik er niets meer over.

Ik heb namelijk zo’n gruwelijke hekel aan mensen die alles in Nederland racistisch vinden.

Het wordt van kwaad tot erger.

De Marokkaanse gemeenschap voelt zich gediscrimineerd omdat het programma ‘Opsporing Verzocht’ te veel items toont waarin de daders van Marokkaanse afkomst zijn. De programmamakers zijn gevraagd om minder daders van die afkomst op televisie te laten zien. Moeten zij smurfen laten zien dan?

De woorden ‘negerzoenen’ en ‘zigeunersaus’ mogen ook niet meer. De Jodenkoeken hebben zich inmiddels verstopt. Die voelen de bui al hangen: zij zijn vast en zeker de volgende slachtoffers.

De kwestie ‘Zwarte Piet’ vind ik helemaal diep triest. Hoe durven enkele gefrustreerden een kinderfeest zo te vergallen? Dacht ik een paar jaar geleden nog dat het een grap was om Zwarte Piet een andere look te willen geven. Nu is inmiddels de kwestie dusdanig op de spits gedreven dat volwassenen met elkaar op de vuist willen gaan tijdens de intocht van Sinterklaas.

En hoe zit het dan met het voorbeeld die ze de kinderen zouden moeten geven? Het doel heiligt de middelen blijkbaar. Zwarte Piet moet verboden worden en om deze mening kracht bij te zetten, moet er gemept worden. Ik heb hier geen woorden voor.

Begrijpen die mensen dan niet dat ze juist door dit gedrag discriminatie in de hand werken? Dat het merendeel van het Nederlandse volk de grens van tolerantie heeft bereikt nu zelfs een traditie aangepast moet worden voor een paar tere zieltjes?

Een nieuw dieptepunt is bereikt. De Efteling is in gesprek met leden van de actiegroep Stop Oppressive Stereotypes, omdat die groep vindt dat het attractiepark iets moet doen aan enkele racistische stereotypering bij enkele attracties. Als je jezelf ergens aan stoort, dan blijf je toch lekker thuis?

Ik ben er klaar mee! Hebben die mensen niets beters te doen? Ze zeiken om te kunnen zeiken.

Protest in Rotterdam, 12 november 2016

Ik heb het helemaal gehad met die azijnpissers. Ik vind dat mensen die zich niet willen aanpassen of die anderen hun wil willen opdringen ergens naartoe moeten gaan waar geen Sinterklaas gevierd wordt, waar geen Efteling is, waar geen kinderliedjes gezongen worden, waar geen lekkernijen zijn enzovoorts…

Ik weet zeker dat heel veel mensen het met mij eens zijn. Heb jij ook de ballen om daarvoor uit te komen. Kopieer en plak dit bericht op je tijdlijn en laat zien dat jij het ook zat bent. Ik weet zeker dat de helft die dit leest wel de gedachten heeft maar niet de ballen om dit te plaatsen.

Kom maar op !!

Wie volgt ?!

Albert Kaljé