Ziekenhuis en verzekeraar werken aan ‘zorg nieuwe stijl’

Meestal draaien gesprekken tussen ziekenhuizen en verzekeraars vooral om geld.

De belangen van patiënten en artsen op de werkvloer staan regelmatig tegenover die van de verzekeraars die de behandelingen moeten vergoeden. Ook vanuit de politiek klinkt die kritiek. In het Martini Ziekenhuis in Groningen proberen ze nu dat probleem op te lossen.

Het Martini Ziekenhuis en verzekeraar Menzis – de grootste verzekeraar in de regio – hebben afspraken gemaakt voor de lange termijn.

Ze hebben vastgelegd dat de kwaliteit van de zorg verbeterd wordt, dat die zorg dichterbij de patiënt geleverd moet worden en dat de prijzen omlaag moeten. Waar eerder elk jaar opnieuw een contract werd afgesloten, geldt dit contract voor vier jaar.

Advertenties