Gewoon corruptie, of speelt wat anders ook mee?

De beveiliging van Geert Wilders is zo lek als een mandje. Een agent, die werkte voor het speciale team van de DBB dat specifiek Geert Wilders beveiligt, is opgepakt.

Hij zou opsporingsinformatie hebben gelekt naar een Marokkaans-Nederlandse misdaadorganisatie.

Dit is toch wel een gekkenhuis. Waar zijn we allemaal mee bezig? Het verval van een beschaving of tijd voor extremisme? Waar zit de loyaliteit? Ik heb alleen maar vragen.

Geüniformeerde dienders bij wie de loyaliteit niet duidelijk is. Het lijkt wel een speelfilm die zich in Italië afspeelt. Wat zei meneer van Hennick ook alweer op de HAVO? De Italiaanse regering durfde het leger niet in te zetten vanwege het mogelijke andere uniform onder de legeruniformen.

Scoop van NRC: een Marokkaanse agent van de Dienst Bewaken en Beveiligen (dat zijn die in zwart geklede combat ready high alert topdienders die altijd om Geert Wilders heen zwermen) lekte veiligheidsinformatie naar “een Marokkaans-Nederlandse criminele groepering.” […]. Kippenvelzin du Jour: “Collega’s hebben intern laten weten al eerder vermoedens te hebben gehad over de nu opgepakte agent.” Kennelijk wilde men intern niet te hard etnisch profileren.

GeenStijl

En dan het streven naar meer diversiteit onder de dienders, etnische diversiteit. Wat levert dat allemaal op?

Ze hadden de multiculti samenleving eigenlijk nooit moeten inluiden. Ik meen dat dat eind jaren 80 van de vorige eeuw geweest moet zijn. Ik zat nog op school. De jaren van glasnost en perestrojka gingen daaraan vooraf.

Ik kan me nog herinneren dat er vóór dat inluiden een assimilatie- en spreidingsbeleid was. Ik hoor het gejammer van een aantal Chinezen nog, die na decennialang op de Kaap (Katendrecht in Rotterdam) opeengepakt bij elkaar te hebben geleefd, al sinds voor de oorlog al, de buurt moesten verlaten. Zo trokken de Chinezen daar langzaam maar zeker weg.

De arrestatie van de agent is een enorme tegenslag voor het toch al haperende diversiteitsbeleid van de Nationale Politie: het streven om meer agenten met een andere etnische achtergrond aan te trekken. Het is de tweede keer binnen een jaar dat een agent met migrantenachtergrond wordt opgepakt op verdenking van corruptie.

 nrc.nl

En het is een Marokkaan, wat een pech voor de gemeenschap weer. De spiraal lijkt naar beneden te gaan. De ‘hullie doen het ook’-houding, soera 3:28 en het magische toverwoordje voor wanneer je het niet eens bent.

Allemaal zo? Nee, maar wel het ‘wat zullen de anderen er wel niet van denken’-denken, denk ik. En degenen die niet zo zijn? Allemaal lafaards, of ze zijn het zat… Zou ik eerlijk gezegd ook snel zijn, na sinds de jaren ’90.

De man die is aangehouden en buiten functie is gesteld, heeft een Marokkaanse afkomst en werkte specifiek voor Wilders. Binnen de politie wordt niet alleen gevreesd voor het lekken van informatie naar criminelen, zoals nu het geval zou zijn, maar ook voor het lekken van gevoelige informatie naar terreurgroepen. Dit omdat de scheidslijn tussen terroristen en criminelen soms flinterdun blijkt te zijn.

De Telegraaf

Het valt me eigenlijk best wel mee dat het woord islam niet is gevallen. Met name de combi tussen islam en terreurgroepen niet, islam en terreur niet. Maar wel de combi terreur en criminelen…

Wordt men eindelijk wijs?Categorieën:schrijfsels

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: