‘Ik heb het gevoel dat wij er niet bij horen’

Soumaya uit Amsterdam-West is 18 jaar en doet de mbo-opleiding Zorg en Welzijn.

Samen met jongeren uit haar buurt repeteert ze elke week voor een toneelstuk dat ooit een televisieserie moet worden. Het is een gedramatiseerde versie van hun eigen leven.

“We willen laten zien dat Amsterdam-West meer is dan wat het grootste deel van Nederland denkt. Voor velen staat dit deel van de stad voor criminaliteit. Ik heb het gevoel dat we als minder worden gezien dan anderen.”

In de aanloop naar de verkiezingen spreekt Nieuwsuur voor de serie ‘Buiten het Binnenhof’ met kiezers uit het hele land. Op acht verschillende locaties in Nederland delen verschillende mensen – van jong tot oud en arm tot rijk – hun blik op Nederland en de politiek.

 

Advertenties