SOPHIE IN DE KREUKELS – psychologie

Sophie Francine Hilbrand (Alkmaar, 5 oktober 1975) is een Nederlandse televisie- en radiopresentatrice en actrice.

Hilbrand werd geboren als dochter van een zakenman en een secretaresse. Ze heeft een zus, Claire, en woonde tot haar achtste levensjaar in Bergen en daarna in Nuenen. Ze volgde de havo op het Eckartcollege en deed daarna een jaar Modeacademie in Eindhoven. Hierna verhuisde Hilbrand naar Amsterdam waar ze een driejarige HBO-opleiding marketing en communicatie volgde. Ze speelde in reclamespotjes, schreef voor Story, Break-Out en het ter ziele gegane blad More Magazine en volgde een theateropleiding in deeltijd, die ze na anderhalf jaar afbrak om te debuteren in 6pack.

Als actrice speelde Hilbrand in de korte films Talmen en Profs, beide uitgezonden door de NPS. Tevens speelde ze in een reclamespotje voor TNT Post. Zij acteerde ook in de speelfilms Zomerhitte (2008, hoofdrol) en Red Alert: The War Within (2009, gastrol).

Advertenties