Turkse toestanden in Vondelflat: “Ik ben boos en verdrietig”

De bewoners van de Vondelflat aan de Vondellaan zijn flink boos.

Sinds enkele weken mogen zij geen eten meer afnemen bij cateraar ‘De Jacobijn’ op straffe van een geldboete van vijfhonderd euro per dag.

“Het is de bedoeling dat alle bewoners hun eten aangeleverd krijgen door Zinn”, zegt voorzitter Jaap Pronk van de bewonersvereniging. “Maar een deel van de bewoners vindt dat eten niet lekker. Het is het gewoon niet. We zijn daarom op zoek gegaan naar een alternatief, zijn terecht gekomen bij ‘De Jacobijn’, en omdat dat erg goed bevalt hebben we hen gecontracteerd.”

De directie van de serviceflat waar bejaarde mensen wonen is daar echter niet blij mee.

“Medewerkers van ‘De Jacobijn’ mogen het gebouw niet meer in. Vorige week moesten wij ons eten ophalen bij het busje dat op de parkeerplaats stond geparkeerd. Voor de bewoners die slecht ter been zijn is dat onmogelijk.”

Maar daar blijft het niet bij.

“We hebben een brief ontvangen waarin ons gesommeerd wordt te stoppen met het afnemen van eten van ‘De Jacobijn’. Als we dat niet doen krijgen we een boete van vijfhonderd euro per dag.”

Volgens Pronk is de brief geschreven door een advocaat die de directie van de flat in de arm heeft genomen. Pronk en zijn medebewoners zijn erg boos. “Het moet toch zo zijn dat we zelf kunnen beslissen waar we ons eten vandaan halen?”

De redactie van OOG TV heeft herhaaldelijk geprobeerd om een reactie te krijgen van de directie van de Vondelflat, maar deze pogingen hebben geen succes gehad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s