Boney M – Daddy Cool

Boney M. is een van oorsprong Duitse discogroep die bijzonder succesvol was in de jaren zeventig.

De groep werd opgericht door producer Frank Farian in 1975 en bestond uit vier van oorsprong Caribische artiesten uit Engeland, Duitsland en Nederland: zangeressen Marcia Barrett en Liz Mitchell, model Maizie Williams en de in 2010 overleden dj Bobby Farrell. Boney M. is bekend van de mix van blanke en zwarte muziek; de producer is blank en de zangers zijn zwart. Daarbij hebben veel nummers een zwarte (emancipatoire) achtergrond, zoals No more chain gang van het album Oceans Of Fantasy. De groep dankt zijn naam aan hoofdpersonage Napoleon ‘Boney’ Bonaparte uit de gelijknamige Australische detectiveserie Boney (1971-1972), waar oprichter Farian destijds een groot liefhebber van was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s