George Carlin al 9 jaar overleden

Een man die ik eigenlijk pas na zijn dood heb leren kennen. In de media bekend als een komiek maar eigenlijk was hij meer. Hij bekritiseerde het Amerikaanse systeem en daarmee eigenlijk ook ons systeem in Europa want we verschillen zo weinig van elkaar.

De politici zette hij te kakken en waarschijnlijk had hij nog gelijk ook. We leven in een democratie maar vertegenwoordigen de partijen ons, het volk, nog wel? Hebben ze dat ooit wel gedaan zoals ze ons dat geleerd hebben op de middelbare school? Want ik vind dingen vreemd verlopen.

Een Partij van de Arbeid die de verzorgingsstaat ooit had opgebouwd, heel veel bereikt voor de gewone man in het land. Nu zitten ze in een coalitie met de VVD. Ik dacht dat een coalitie altijd met een compromis kwam, maar nee. De Partij van de Arbeid zit onder aanvoering van de VVD gewoon VVD-beleid uit te voeren. Het afbreken van de verzorgingsstaat. Wat de Partij van de Arbeid opbouwde, breken ze nu zelf weer af.

Maar George Carlin zag het zo:

‘Er is een reden dat het onderwijs niet deugt, en het is dezelfde reden dat het never nooit niet recht wordt gezet. Het zal nooit verbeteren, kijk daar niet naar uit en wees blij met wat je hebt. Omdat de eigenaren van dit land dat niet willen. Ik praat over de werkelijke eigenaren nu. De echte echte eigenaren, de grote rijke zakenbelangen die alles onder controle hebben en alle belangrijke beslissingen nemen. Vergeet de politici.

De politici zijn daar neergezet om jou het idee te geven dat je vrijheid van keuze hebt. Dat heb je niet! Jij hebt geen keuze. Jij hebt eigenaren. Zij bezitten je. Ze bezitten alles. Ze bezitten alle belangrijke lappen grond, ze bezitten en hebben alle grote bedrijven onder controle, al sinds lang kopen en betalen ze de Senaat, het Congres, de staatsgebouwen, stadhuizen; ze hebben de rechters in hun broekzak en ze bezitten alle grote mediabedrijven dus hebben ze al het nieuws en informatie die jij te horen krijgt onder controle.

Ze hebben je bij de kloten. Ze geven jaarlijks miljarden dollars uit aan lobbyen, lobbyen om te krijgen wat ze willen. Wel, we weten wat ze willen. Ze willen meer voor zichzelf en minder voor alle anderen. Maar ik zal je vertellen wat ze niet willen. Ze willen geen bevolking bestaande uit burgers die in staat zijn tot kritisch denken. Ze willen geen goed geïnformeerde- en goed opgeleide mensen die kritisch kunnen nadenken. Ze zijn niet geïnteresseerd in zoiets, dat helpt ze niet. Gaat tegen hun belangen in. Dat is terecht. Ze willen geen mensen die slim genoeg zijn om aan de keuken tafel uit te pluizen hoe wreed ze worden genaaid door het systeem dat ze 30 jaar geleden overboord flikkerden. Dat willen ze niet.

Weet je wat ze willen? Ze willen gehoorzame werknemers, gehoorzame werknemers. Mensen die net slim genoeg zijn om machines te bedienen en papierwerk te doen, en net dom genoeg om op een passieve manier al deze steeds maar kloteder wordende baantjes met minder loon, langere werkdagen, verlaagde uitkeringen, het einde van overwerk, en het pensioen dat verdwijnt op het moment dat je er recht op hebt, te accepteren. En nu komen ze voor je bijstandsuitkering. Ze willen al je pensioengeld. Ze willen het terug. Zodat ze het kunnen geven aan hun criminele vriendjes in Wallstreet. En weet je? Ze gaan het krijgen. Ze gaan het vroeg of laat allemaal van je krijgen, omdat ze deze uithoek bezitten.

Het is een grote club. En jij hoort er niet bij. Jij en ik zitten niet bij de grote club.

Tussen 2 haakjes, het is diezelfde grote club die je de hele dag door om de oren slaat wanneer ze je vertellen wat je moet geloven. De hele dag door slaan ze je in de media om de oren wat je moet geloven, wat je moet denken en wat je moet kopen. Het schip is gekanteld, mensen. Het spel is vooropgezet. En niemand lijkt het te merken, niemand lijkt erom te geven.

Goede eerlijke hardwerkende mensen, blank, blauw, maakt niet uit wat voor kleur hemd je draagt. Goede eerlijke hardwerkende mensen gaan door, dit zijn mensen met de eenvoudigste bedoelingen, gaan door met op deze rijke smeerpijpen die geen moer om hen geven stemmen. Zij geven geen moer om jou, ’t kan ze geen pleuris schelen wat er met jou gebeurt. Ze geven niet om jou. Geen moer, geen moer, geen moer. Weet je? En niemand schijnt het op te merken, niemand die het kan schelen…

Dat is waar de eigenaren op rekenen, het feit dat Amerikanen waarschijnlijk moedwillig onwetend zijn van die grote rood, wit en blauwe lul die dagelijks in hun reet wordt gejast. Omdat de eigenaren van dit land de waarheid weten, het heet The American Dream, omdat je slapende moet zijn om erin te geloven.’

Er staan nog meer video’s van hem op YouTube waarop hij zijn mening ventileerde over een aantal zaken die ons allen aangaan in het Westen. Deze man was een bron van inspiratie voor de lach maar hij vertelde eigenlijk ook hoe ons systeem er werkelijk bij zit. Heel anders dan ons altijd is voorgeschoteld dus…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s