Fractievoorzitter Thierry Baudet legt bij RTL Late Night de toekomstplannen

Baudet is voorzichtig met kritiek tegen Wilders, op rechts heb je al vijanden genoeg van links. Geert heeft belangrijke thema’s op de agenda gezet, zei Baudet. Dat horen we vaker maar het klopt niet helemaal.

Pim Fortuyn had asielbeleid en islam namelijk voor hem al duidelijk op de agenda gezet en de PVV of, eigenlijk Wilders want dat is heel de PVV, roept al 10 jaar het zelfde ongenuanceerde liedje steeds harder, zonder een enkele uitkomst of echte oplossing nog steeds. Ja grenzen dicht, we sluiten de moskee en verbieden de Koran, stond er op het PVV A4 verkiezingsprogram, zonder verdere inhoud of financieel onderbouwing ergens.

Simpel en bot scoren lijkt het, telkens goed voor minstens 15 zetels aan teleurgestelde rechtse kiezers, waarvan een deel oude Fortuynaanhangers. Toch zou het eens fijn zijn dat iemand eens serieus wat ging doen met dat Fortuynisme en die zetelinvloed en gaat samenwerken met andere grote partijen in een kabinet, in plaats van nutteloos eindeloos oppositie voeren.

Baudet is ook voorzichtig met Fortuyn telkens aanhalen als zijn voorbeeld inspiratiebron. FVD wil natuurlijk ook niet als zoveelste Pim opvolger gezien worden.
Baudet is realistisch en heeft gelijk, dit politieke systeem heeft zijn functie verloren het moet veranderen. Ja Fortuyn zei dat ook al.

Advertenties