Het hele gesprek met Tarana Burke, de oprichtster van Me Too

Wereldwijd gebruiken vrouwen de hashtag #MeToo om te vertellen over hun ervaringen met seksuele intimidatie. Dit naar aanleiding van beschuldigingen aan het adres van de Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein over seksuele intimidatie, aanranding en verkrachting.

De hashtag werd in het leven geroepen door actrice Alyssa Milano. Maar de beweging begon eigenlijk al tien jaar geleden door activiste Tarana Burke. In gesprek met EenVandaag vertelt zij over de oorsprong en het belang van de ‘Me Too’-beweging.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s