Hoek van Holland krijgt acht jaar na rellen weer dancefeest

Hoek van Holland krijgt voor het eerst sinds acht jaar weer een dancefestival: Circus X. Bij het laatste dancefeest in 2009 braken rellen uit en viel er een dode. Het nieuwe festival staat op de evenementenkalender van 2018, die woensdag werd gepresenteerd.

Rotterdam Festivals coördineert de evenementen voor de gemeente Rotterdam en presenteert jaarlijks de evenementenkalender. Wat opvalt is dat er dit jaar geen grote evenementen bij komen, omdat daar geen ruimte voor is. Wel zijn een aantal kleinere festivals op de agenda gezet.

Rotterdamse kinderen krijgen bijvoorbeeld een eigen feest: My First Festival. En op het Afrikaanderplein wordt een nieuw hip-hop festival georganiseerd. Een van de dingen waar festivals rekening mee moeten houden, is de beveiliging. Dat kost de organisaties veel geld.

Wanneer de beveiliging niet goed is georganiseerd, zorgt het ook voor lange rijen en gefrustreerde bezoekers. Dat was afgelopen jaar ook het geval bij de eerste editie van het Reggae festival in Het Park bij de Euromast.

Desondanks komt het festival volgend jaar terug, maar zal dat onderdeel beter worden georganiseerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s