TURKIJE: Artsen willen vrede, krijgen de cel

Het volledige bestuur van de Turkse Vereniging van Medici TTB is opgepakt. In de kantoren en ziekenhuizen waar de elf bestuursleden werken, zijn invallen geweest en dossiers meegenomen. De vereniging zette eerder in de week een verklaring online getiteld ‘Oorlog is een zaak van de volksgezondheid’.

“Iedere oorlog brengt een humanitaire tragedie met zich mee. Door onherstelbare fysieke-, psychische-, sociale- en milieuschade aan te richten”, staat in de verklaring. Die eindigt met de oproep: “Nee tegen oorlog, vrede nu.”

Het is een pacifistisch pamflet, waarin geen verwijzingen staan naar het conflict in Afrin en geen van de partijen direct wordt aangesproken. Toch heeft de verklaring de woede van president Erdogan gewekt. Hij noemde de artsenfederatie, die met 140.000 leden tachtig procent van de medici in Turkije vertegenwoordigt, terroristenvrienden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s