In China willen ze op nog grotere schaal zelf regen opwekken

China wil het eigen watertekort te lijf gaan door kunstmatig regen op te wekken op gigantische schaal. De meningen erover zijn verdeeld. Het is de vraag of het gaat werken en of zo’n ingreep in de natuur wel wenselijk is. Met de regenmachine denken onderzoekers dat ze jaarlijks 10 miljard kubieke meter extra regen kunnen opwekken. Dat is zeven procent van het totale waterverbruik van China op dit moment. Een Chinees staatsbedrijf dat militaire technologie maakt, is het systeem al aan het uitproberen hoog in de bergen van Tibet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s