Binnenstad Rotterdam maakt zich klaar voor marathon

Het aftellen is begonnen. Zondag is de 38ste editie van de marathon van Rotterdam. Honderden medewerkers zijn bezig om het centrum van de stad volledig hardloopvriendelijk te maken.

Wie zijn fiets in de ochtend op de Coolsingel heeft geparkeerd, zal hem donderdagavond niet meer terugvinden. Zowel donderdag als vrijdag maken Stadsbeheer en de organisatie van de marathon de Coolsingel volledig fietsvrij. Hoewel de marathon dit jaar start aan de voet van de Erasmusbrug, finisht deze nog wel op het vertrouwde eindpunt bij het stadhuis.

Ook het asfalt in de route wordt volgens Brigitte Moratis van de gemeente Rotterdam onder handen genomen: dit om valpartijen te voorkomen. “Ieder gat, iedere scheur en ook de stoepen worden aangevuld met asfalt”, legt ze uit. Daarnaast worden bepaalde rotondes in de route, zoals die op de Kralingse Plaslaan, aangepakt om te voorkomen dat lopers hier afsnijden en struikelen. Niet alleen praktische zaken zijn van belang: de stad zelf moet er ook goed uitzien. “Het onderhoud van de Hofpleinfontein plannen we ook altijd precies voor de start van de marathon”, lacht Moratis zichtbaar trots. “Als we straks de helikopterbeelden zien, ligt de fontein er weer mooi bij.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s