Johan Ferrier Lezing & Slavernijmuseum

Pittige uitspraken over de relatie Suriname-Nederland, dat is wat er van columniste Sheila Sitalsing verwacht wordt. Sitalsing doet dit jaar de Johan Ferrier Lezing. Maar in principe is ze vrij om te zeggen wat ze wil, haast Kathleen Ferrier, voorzitter van het het Johan Ferrier Fonds, zich te zeggen.

Aanstaande donderdagavond 24 mei om 20.00 uur is die lezing in de Koningskerk in Amsterdam. http://www.johanferrierfonds.nl

Slavernijmuseum

Ferrier, heeft nog een nieuwtje, want is voorzitter geworden van een commissie die mag onderzoeken wat het Slavernijmuseum gaat inhouden. Voorzover bekend zitten in deze commissie verder: de wetenschappers Leo Balai en Aspha Bijnaar, oud-wethouder Freek Ossel, dichter Gershwin Bonevacia, journalist Jessica Dikmoet en Joël Cahen, voormalig directeur van het Joods Historisch Museum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s