EU: Waarom krijgt Google €4,34 miljard boete?

De recordboete van 4,34 miljard euro die Google vandaag heeft gehad van de Europese Commissie, raakt het hart van het bedrijf. De zaak draait om Android, het mobiele besturingssysteem dat de internetgigant sinds 2007 heeft opgebouwd en dat wordt gezien als een belangrijk onderdeel van Googles toekomst.

Volgens Eurocommissaris Margrethe Vestager heeft Google afspraken gemaakt met telefoonfabrikanten die leiden tot oneerlijke concurrentie. Het maakt het voor andere, kleinere spelers, moeilijker om mee te doen. Iets waar Google het mee oneens is. In een verklaring zegt topman Sundar Pichai dat Android juist heeft gezorgd voor een groter en beter aanbod.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s