JAPAN: zucht onder uitzonderlijk natuurgeweld

Japan is opnieuw getroffen door natuurgeweld. Na onder meer een orkaan, extreme hitte, aardverschuivingen en overstromingen zijn nu meerdere mensen om het leven gekomen als gevolg van een aardbeving op het eiland Hokkaido. Zeker 120 mensen raakten gewond. Het is de zwaarste aardbeving die ooit gemeten is op Hokkaido.

“In een korte periode is er sprake van veel, bijzonder natuurgeweld”, zegt Japan-correspondent Kjeld Duits. “Aardbevingen komen hier regelmatig voor, maar we hebben begin van de week ook de tyfoon Jebi gehad die leidde tot veel schade in het dichtbevolkte West-Japan, met steden als Kobe, Osaka, Kyoto en Nara. Er ontstond grote schade aan havens en de luchthaven Kansai International Airport in Osaka is nog steeds dicht.”

Advertenties