FRANKRIJK: Naar school? Telefoon uit

Het ene meisje kijkt nog snel even op Snapchat, een ander meisje post nog even een foto op Instagram van zichzelf breeduit lachend, vanzelfsprekend. En dan doen ze allebei hetzelfde: de telefoons worden uitgezet, verdwijnen in een tas, en daarna lopen de meisjes allebei door het hek van hun school, het Collège Jean-Vigo in Épinay-sur-Seine, ten noorden van Parijs.

Op de deur hangt een affiche: ‘mobiele telefoons in de hele school verboden’. En dat verbod wordt hier nageleefd. Bij de poort worden alle leerlingen snel gecontroleerd. Niemand mag zichtbaar een telefoon bij zich hebben en gebruiken. En op het schoolplein is inderdaad geen mobieltje meer te zien.

“Ik vind het een goed idee”, zegt één van de scholieren. “Je kunt je in de klas veel beter concentreren zonder je telefoon.” Ze heeft hem niet eens bij zich, zegt ze. “Ik laat hem thuis. Waarom zou ik ‘m meenemen als ik ‘m toch niet mag gebruiken?” Maar haar vriendin lacht. “Het verbod slaat nergens op. Je mag ‘m in je tas houden. Dan kan je ‘m toch gewoon tussen de lessen door aanzetten? Er wordt nauwelijks gecontroleerd.”Categorieën:Welzijn, zorg en onderwijs

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: