SERIOUS REQUEST: Veertien jaar Glazen Huis, hoe zag dat eruit?

Briefgeld proppen door een haastig gezaagde brievenbus. Bellen naar drie hongerige dj’s om je favoriete plaat aan te vragen. Blauwbekkend dansen voor een Glazen Huis. Het zijn drie zaken die voor veel Nederlanders onlosmakelijk verbonden zijn met Serious Request in de week voor Kerst. Maar daar komt nu een einde aan, maakte 3FM vanochtend bekend. De actieweek blijft wel bestaan, maar wordt anders vormgegeven.

Bij de actie lieten drie 3FM-dj’s zich opsluiten in een Glazen Huis. In die glazen studio werden 24/7 plaatjes gedraaid in ruil voor geld. Door de jaren heen stond de studio in verschillende Nederlandse steden. De dj’s werkten, sliepen en ‘aten’ ook in het huis. Dat laatste gebeurde alleen in de vorm van sapjes.

Bij elkaar opgeteld leverde de veertien edities van Serious Request meer dan 100 miljoen euro op voor het Rode Kruis. Het geld ging naar ‘vergeten thema’s’, zoals de situatie in Darfur, aids-slachtoffers en het terugdringen van babysterfte. 2012 was het recordjaar met 14 miljoen euro. In de jaren daarna liepen de donaties terug tot 5 miljoen in het afgelopen jaar.

Advertenties