SULAWESI: Overheid stopt zoektocht, nabestaanden willen ‘normale begrafenis’

Op Sulawesi worden er nog dagelijks lichamen onder het puin vandaan gehaald; eergisteren nog tachtig, gisteren twintig. Toch staakt de overheid donderdag de zoektocht. uit angst voor de verspreiding van ziekte.

Naar schatting zijn er nog zo’n 5000 slachtoffers van de aardbeving en tsunami van 28 september niet gevonden. De meesten zijn meegesleept met modderstromen. Anderen liggen nog onder het puin van ingestorte gebouwen. Het officiële dodental is inmiddels gestegen naar 2010.

10.000 reddingswerkers werken de komende dagen nog door zoveel mogelijk lichamen te bergen. Daarna worden de restanten van de aardbeving en tsunami van 28 september met bulldozers opgeruimd. Daarna worden op die plekken uiteindelijk parken, sportvelden en gedenkplekken aangelegd.

Hartverscheurend: vader zoekt sinds tsunami elke dag naar zijn dochtertje

“Er is geen ouder die er niet naar snakt zijn of haar kind terug te zien”, vertelt Ajis. Sinds de ramp op Sulawesi plakt hij overal flyers. In de hoop dat iemand zijn vierjarige dochter heeft gezien. “Ik kan nu alleen nog maar bidden.”

Detik – detik Stunami terjang Kota Palu Sulawesi