BOLLYWOOD: Bijna het grootste kanaal

Het YouTube-kanaal van de Zweedse vlogger PewDiePie heeft al vijf jaar het grootste aantal abonnees ter wereld. Het zijn er nu bijna 68 miljoen. Maar de Zweed moet die koppositie naar verwachting snel afgeven. Het kanaal van T-Series, India’s grootste muziek- en filmproductiemaatschappij, staat op het punt PewDiePie voorbij te gaan.

Wat maakt het kanaal zo succesvol? En wat is eigenlijk het geheim van een goed Bollywoodlied? We spraken in Mumbai met filmproducent Bhushan Kumar. “Ons aanbod is gewoon goed”, zegt Kumar in zijn kantoor dat vol staat met prijzen en uitzicht biedt over miljoenenstad Mumbai. Maar Kumar geeft ook toe dat voor de grote groei van de afgelopen paar jaar de opkomst van internet in India heel belangrijk is geweest. Met sneltreinvaart wordt 4G uitgerold tot in de meest afgelegen uithoeken van het land, waardoor nu zeker 500 miljoen Indiërs online zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s