ZWARTE PIET: Onrust in verschillende steden rond demonstraties

Rond de intocht van Sinterklaas heeft de politie moeten ingrijpen in een aantal steden waar door actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) werd geprotesteerd en ook tegendemonstranten kwamen opdagen. Zeker 19 mensen zijn opgepakt. Op andere plekken waar de anti-Zwarte-Pietbetogers demonstreerden verliep dat relatief rustig of kwam niemand opdagen.

Burgemeester blij met goed verlopen intocht Amstelveen: ‘Iedereen houdt zich aan de afspraken’

De Sinterklaas-intocht in Amstelveen is vandaag gemoedelijk verlopen. Er was rekening gehouden met mogelijke onrust, aangezien er gedemonstreerd werd door actiegroep Kick Out Zwarte Piet. Zij hadden graag gezien dat alle Zwarte Pieten dit jaar bij de intocht werden verruild voor regenboog- en roetvarianten, maar dit was niet het geval.

Sinterklaasintocht in Zaanstad: ‘Leuk om in het echt te zien!’

De Sinterklaasintocht in Zaanstad was, zoals altijd, voor kinderen gewoon een heerlijk feest. Rijendik stonden ze langs de route om Sinterklaas en de pieten in het echt te kunnen zien.

Advertenties