Slowaakse Rekruten zijn klaar voor de strijd

Het gaat de 19-jarige Peter uit Slowakije voor de wind: hij heeft een mooie auto, een leuke vriendin en gaat naar de universiteit. Toch maakt hij zich zorgen: hij is bang dat zijn fijne wereld verstoord zal worden door een oorlog, veroorzaakt door immigranten. En daarom wil hij voorbereid zijn.

Peter staat aan het hoofd van de ‘Slowaakse Rekruten’, een paramilitaire organisatie met zo’n tweehonderd jonge leden. Ze trainen in de weekenden met nepwapens en -uniformen, al voelt voor de jongens hun taak allesbehalve nep. Ze willen hun Slowakije beschermen en voor de Slowaken behouden.

De Slowaakse Rekruten staan centraal in de documentaire When the war comes, die deze week draait op het Internationale Documentaire Festival Amsterdam (IDFA). De Tsjechische maker, Jan Gebert, las over de paramilitaire groep en raakte zo geïntegreerd dat hij een film over ze besloot te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s