Financiering van moskeeën en salafisme; Gert Jan Geling en Dennis Honing

Financiering van moskeeën, voornamelijk vanuit de golfstaten wordt in de Nederlandse media gelinkt aan het salafisme.

Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.

Volgens Dennis Honing wordt daarbij geen onderscheid gemaakt tussen de ca. zes verschillende sub-salafisme’s. Volgens de AIVD zijn er drie salafisme’s; het jihadistisch salafisme zoals de Hofstadgroep, vechtend voor een staat en met geopolitiek gestrekt been de wereld in. Vervolgens zijn er een gematigd salafisme en een A-politiek salafisme. De financieringen richten zich vooral op de eerste twee salafistische groepen en beperken zich voornamelijk op de gebouwen.

Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.

Dennis Honing (Haarlem, 1990) is een moslim en opiniemaker over de islam en moslims in Nederland. Aanvankelijk koos hij voor het salafisme. Later nam hij hiervan afstand en werd pleitbezorger voor een humane islam. Honing gaat voor Café Weltschmerz gesprekken voeren met vertegenwoordigers van subculturele groepen.