AUSTRALIË: Voetballer Hakeem al-Araibi uit Bahrein weer in Melbourne na Thaise gevangenis

De Bahreinse voetballer Hakeem al-Araibi is weer in Australië. Honderden fans en vrienden verwelkomden hem op de luchthaven van Melbourne.

De 25-jarige voetballer werd in november in Thailand aangehouden, tijdens zijn huwelijksreis, omdat Bahrein een internationaal opsporingsbevel naar hem had uitstaan. Araibi was in 2014 Bahrein uit gevlucht nadat hij was aangeklaagd in verband met protesten tegen de regering tijdens de Arabische Lente in 2011.

Op zijn aanhouding in Thailand kwam veel kritiek, onder meer van de Australische regering, de Wereldvoetbalbond FIFA en een aantal bekende voetballers. Bahrein trok onlangs het uitleveringsverzoek in.

Daarna liet Thailand Araibi vrij. In Australië voetbalt Araibi bij Pascoe Vale in de tweede divisie.

Advertenties