40.000 mensen lopen klimaatmars door regen in Amsterdam

In Amsterdam hebben zondag duizenden mensen meegelopen met een Klimaatmars. De organisatie schat het aantal deelnemers van de mars op 40.000. De stoet liep via het Rokin en de Vijzelstraat naar het Museumplein.

Klimaatmars in stromende regen: ‘We willen de Tweede Kamer wakker schudden!’

”We zagen het slechte weer aankomen en hebben goede kleren aan.” Tienduizenden mensen hebben in de stromende regen in Amsterdam gedemonstreerd voor een beter klimaat.

Rotterdam goed vertegenwoordigd tijdens Eerlijke Klimaatmars op de Dam

Tienduizenden mensen kwamen bijeen om te protesteren voor een beter milieu. Ook een toegewijde groep Rotterdammers verzamelde zich, met spandoeken, op Centraal om samen af te reizen naar de mars in Amsterdam.

LIVE: Loop live mee met de Klimaatmars in Amsterdam

In Amsterdam zijn vele duizenden mensen op de been voor de Klimaatmars, die om 13.00 uur is begonnen. Het protest is begonnen op de Dam en trekt via het Rokin en de Vijzelstraat naar het Museumplein.

De organisatie zegt dat er 30.000 deelnemers zijn. De gemeente waagt zich niet aan een schatting van het aantal betogers.

Veel deelnemers aan de mars hebben spandoeken of protestborden bij zich. “De dinosaurus dacht ook dat ‘ie tijd had”, heeft iemand op een stuk karton geschreven. De Groninger Bodem Beweging betoogt en heeft opgeschreven: “Het ergste kwaad: een ministerie van Shell en Klimaat.”

Advertenties