Angst, haat of vrede: hoe nu verder in Nederland?

Nog maar net van de schrik bekomen van de twee aanslagen op moskeeën in Christchurch in Nieuw-Zeeland, werd Nederland deze week opgeschrikt door een aanslag in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Een multiculturele wijk die bekend staat om problemen met armoede, hoge werkloosheid en spanningen. Het vertrouwen is broos en er hoeft maar iets te gebeuren en de bevolkingsgroepen staan tegenover elkaar.

De gebeurtenissen van de afgelopen week speelden vooral de partijen aan de flanken in de kaart. Forum voor Democratie werd de grote winnaar ten koste van regeringspartijen VVD en CDA, die jarenlang immigratie zouden hebben toegestaan.

Nederland lijkt meer dan ooit gepolariseerd, hoe nu verder?

‘We gooien een slot op de sociale media’

Abdelkader Benali komt met een radicaal voorstel om de polarisatie op de sociale media tegen te gaan: ‘We gooien een slot op de sociale media. We bezinnen ons. Gewoon even je bek houden, alsjeblieft. Dat zal ons leren.’Categorieën:Overheid en samenleving

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: