Leven (en dood) van oorlogsverslaggever Marie Colvin verfilmd

Marie Colvin ontdekt een massagraf, interviewt rebellenleiders en dictators zoals Kadhafi en verliest het zicht aan een oog tijdens een granaataanval in Sri Lanka. Het zwarte ooglapje dat Colvin daarna draagt, wordt haar handelsmerk. In 2012 komt Marie Colvin op 56-jarige leeftijd om tijdens de burgeroorlog in Homs, Syrië.

Marie Colvin was een van de bekendste oorlogsverslaggevers van deze tijd. Een legende. Over haar leven is nu de speelfilm A Private War gemaakt. Haar collega Paul Conroy vertelt over de vele verhalen die hij samen met haar heeft gemaakt aan het front.

Door Syrische activisten en rebellen worden ze naar het zwaar belegerde Homs gesmokkeld. Ze kruipen door een kilometerslange tunnel waar te weinig zuurstof is, wetend dat ze hun leven riskeren. “Toen we aankwamen was het alsof we in de Middeleeuwen belandden, deze mensen, vooral weduwen en kinderen, leefden hier onder erbarmelijke omstandigheden.”

“De beschietingen gingen dag en nacht door, gerichte beschietingen door het Syrische leger op onschuldige burgers. Het was een slachting.”

Advertenties