Paramaribo Papers (2002)

Geheimagent Robert Lipmann gaat naar Suriname om in opdracht van de Nederlandse regering op zoek te gaan naar de plotseling verdwenen journalist Kevin Poelgeest. Hier ontmoet hij diens zus Elvira. Zij is advocate en minnares van bevelhebber Raymond Markelo, die voor altijd wil afrekenen met de politieke macht van het vroegere moederland.

Hij wil Nederland chanteren met documenten waarin de betrokkenheid van Nederland bij de februaricoup van 1980 wordt aangetoond. Raymond Markelo hoopt met deze bewijzen, ook bekend als de Paramaribo Papers, Nederland op afstand te kunnen houden.

In eerste instantie gelooft Elvira in deze sociale revolutie, maar langzamerhand ziet ze in dat de middelen om dit doel te bereiken wel erg veel offers vergen. Samen met Lipmann besluit ze om er alles aan te doen om deze bewijzen te pakken te krijgen. Tijdens hun missie stuiten ze op grote obstakels en maken ze van dichtbij mee hoe Suriname afstevent op de tragische gebeurtenissen van 8 december 1982.Categorieën:Muziek, kunst en cultuur

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: