De eerste vrouwelijke avant-garde imam

“Salima Essakkati is een wonderlijke verschijning. Veronique Aicha bespreekt met haar wat het betekent om een vrouwelijke avant garde imam te zijn in Nederland. Als kunstenares in haar alter ego Salima el Musalima, de vrouwelijke imam, rekt ze de grenzen op van islamitische tradities. Haar lange donkere haar bedekt ze niet met een hoofddoek, maar met een grote rode hoed, haar platform is geen moskee maar online en haar volgers niet alleen moslims maar wij allemaal. Salima el Musalima confronteert ons allen zachtaardig met haar nieuwe realiteit. Een realiteit die wringt in twee werelden, als westerse vrouwelijke imam in de Islam, maar ook als een traditionele moslima in de westerse wereld.

Haar persoonlijke pelgrimstocht, hadj, was naar Parijs. Het geld dat zij heeft verzameld tijdens deze reis heeft zij gedoneerd aan Chief Ouwe Dibbes, oftewel, Sander de Kramer oprichter van de Sunday Foundation, een stichting die onder andere opkomt voor weesmeisjes in Sierra Leone. Voor meer informatie: https://www.sundayfoundation.nlCategorieën:Welzijn, zorg en onderwijs

Tags: , ,

1 reply

  1. Er wordt natuurlijk weggekeken van het feit dat de ‘profeet’ alle andersdenkenden, christenen en joden op het Arabisch schiereiland liet afslachten. Al vanaf het begin heeft de islam zich als een stroom lava verspreid. De koran staat vol van oproepen tot geweld tegen christenen, joden, vrouwen, enz. En de ‘profeet’geldt voor moslims als de perfecte mens op wie geen kritiek mogelijk is. En de koran als het letterlijke woord van God, waarop dus…idd. Tel uit je winst. Taqia (koran): iedere leugen is geoorloofd om de islam te helpen verspreiden. DAT is de werkelijkheid over deze staatsgevaarlijke woestijnideologie.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: