Nina deed bijzondere ontdekking in slavenregisters

Ruim een jaar geleden werden de Surinaamse slavenregisters voor iedereen online toegankelijk gemaakt. Journalist Nina Jurna dook die registers in en vond haar voorouders terug. Tijdens haar zoektocht deed zij indrukwekkende ontdekkingen en zij roept jongere generaties dan ook op om hun familiegeschiedenissen in te duiken voor het te laat is.

Nina woont in de Braziliaanse Hoofdstad Rio de Janeiro, waar zij onder meer werkt als correspondent Latijns-Amerika voor het NRC Handelsblad. Daarvoor woonde en werkte zij in Paramaribo, waar zij al probeerde meer te weten te komen over haar Surinaamse familiegeschiedenis. Maar toen de Surinaamse slavenregisters vorig jaar online werden gezet had zij pas echt de middelen om uit te zoeken wie haar voorouders precies waren.Categorieën:Welzijn, zorg en onderwijs

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: