Politie arresteert man die president bedreigt en beledigt

De 51-jarige Rudolf H is nu achter slot en grendel. Deze man is op woensdag 3 juli door leden van het Arrestatie team aangehouden in de buurt van zijn woning te Santo Boma. In een filmpje dat recent via social media is verspreid, heeft deze man bedreigende en beledigende uitlatingen gedaan naar de president.

Naar aanleiding hiervan is Rudolf H in de kraag gevat en overgedragen aan de rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten. Hij heeft tijdens zijn voorgeleiding verklaard, dat hij te diep in het glaasje had gekeken en de bedreigende en beledigende uitspraken uit frustratie heeft gedaan. Het wapen dat in het filmpje te zien was, is bij zijn aanhouding op de locatie aangetroffen en in beslag genomen. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Rudolf H in verzekering gesteld. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het onderzoek in deze zaak.