Woody Allen over zijn nieuwe film en reputatie

Je kon er ieder jaar de klok op gelijk zetten: de nieuwe film van Woody Allen. Maar ‘A Rainy Day In New York’ bereikt met de nodige vertraging de Europese bioscopen. De aarzeling heeft alles te maken met de MeToo-nasleep. Door vermeend kindermisbruik in 1992, is Allen opnieuw onder vuur komen te liggen. Het zijn onbewezen beschuldigingen, maar toch hangen ze als een donkere wolk boven de Amerikaanse regisseur.

We spreken met Woody Allen in Parijs, waar de internationale pers het uitdrukkelijke verzoek krijgt om niets te vragen over de MeToo-kwestie. Wel wil Allen reageren op het feit dat zijn nieuwste film voorlopig niet uitkomt in de VS, al blijft hij op de vlakte: “Er is op dit moment geen distributeur voor. Ik denk dat wanneer de film enthousiast wordt ontvangen in Europa, Azië en Zuid-Amerika, dat het het misschien alsnog gebeurt.”

Dit is een reportage van Tonko Dop & Annephine van Uchelen.Categorieën:Kunst en cultuur

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: