Turkse offensief in Syrië: hoe denken Turken en Koerden erover? | De Nieuwe Maan

De Turkse president Erdogan heeft afgelopen woensdag lucht- en grondaanvallen geopend op Noord-Syrië. Zijn doel: het gebied bevrijden van de ‘terroristische YPG’ en het faciliteren van ‘de terugkeer van Syrische vluchtelingen’. Maar volgens de EU, Nederland en nagenoeg de hele wereldpolitiek moet Erdogan onmiddellijk stoppen met de aanvallen. Gevreesd wordt dat het Turkse offensief in Noord-Syrië zal leiden tot een groot drama voor de Koerden én een heropleving van IS in de regio. Hoe denken Nederlandse Turken en Koerden over het Turkse offensief in Noord-Syrië?Categorieën:Overheid en samenleving

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: