Onderzoek bombrieven loopt stroef

Het onderzoek naar de bombrieven verloopt stroef, omdat de politie geen verband kan ontdekken tussen de bedrijven die slachtoffer zijn geworden.

‘Er zit geen bovenliggende holding van een familie achter. Die link is er niet’, aldus de Amsterdamse politiechef Frank Paauw in het AT5-programma Het Verhoor.

Sinds begin januari duiken de bombrieven op bij verschillende locaties door heel Nederland. Gisterochtend ontploften twee exemplaren in Amsterdam en Kerkrade. Vanmorgen was het raak in Leusden en bij de ING in Zuidoost. De afzender eist een bedrag in bitcoins.

De politiechef vertelt dat het onderzoeksteam direct heeft gekeken of er een verband kan worden gevonden in de vorm van een holding van een bepaalde familie of een zaken-conglomeraat. ‘De motivatie om in zo’n brede variëteit van banken, hotels, autobedrijven, noem het maar op, het verband te kunnen zien, zover zijn we nog niet.’

Paauw ergert zich, want er is nog geen zicht op een doorbraak. ‘We nemen dit uitermate serieus, omdat er toch een mate van georganiseerdheid achter zit, ook hoe de kwaliteit van de devices is opgebouwd. Het feit dat we nog niet bij de dader zijn, irriteert mij ook.’

De Amsterdamse politie coördineert het onderzoek en werkt intensief samen met andere politieregio’s. ‘We zetten echt alles op alles, ook met de rest van het land. Als de lading verhoogd wordt, kunnen de gevolgen natuurlijk veel groter zijn.’Categorieën:Overheid en samenleving

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: