Coronacrisis klap voor culturele sector: De Balie vreest einde

Voor 1 juni géén evenementen kan het einde betekenen voor debatcentrum De Balie aan het Klein Gartman Plantsoen. Dat zegt directeur Yoeri Albrecht. Maandag liet het kabinet weten dat alle evenementen tot 1 juni verboden zijn. Ook de organisatie van het klassieke muziekfestival Mahler 2020 baalt. Zij werkten zes jaar lang aan een evenement dat vooralsnog niet plaats gaat vinden.

Met een beteuterde blik staat directeur van De Balie Yoeri Albrecht vanmiddag voor het pand aan het Klein Gartman Plantsoen. ‘In de eerste plaats is het natuurlijk het meest verschrikkelijk voor mensen die in de ziekenhuizen liggen, voor ons is het vreemd, wij zijn dicht. Vanaf afgelopen maandag hebben wij de programmering tot 1 juni afgelast.’

Om te kunnen blijven bestaan is De Balie afhankelijk van kaartverkoop voor evenementen en de horeca in het pand. ‘We worden gesteund door erg veel particulieren fondsen maar zonder die omzet zijn we voor 1 juni falliet, denken we.’Categorieën:Overheid en samenleving

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: