Dit Italiaanse dorp is een laboratorium voor corona-onderzoek

In het Noord-Italiaanse dorpje Vo gebeurt normaal niet zoveel. Totdat het coronavirus uitbreekt en in Vo de allereerste Italiaanse dode valt. De 3000 dorpsbewoners moeten direct in quarantaine en vormen zo de ideale proefpersonen om meer over het virus te weten te komen. Een heel dorp als laboratorium.

De hele wereld kijkt mee naar de unieke onderzoeken die in het dorpje plaatsvinden. Want behalve dat de dorpsbewoners meerdere malen worden getest op het virus, staan ze ook hun dna af. Onderzoekers hopen zo te kunnen vaststellen of het genetisch bepaald is of mensen resistent zijn tegen corona.Categorieën:Technologische ontwikkelingen

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: