Fiyah Radix verlaten

Langer dan een jaar met deze reggaeformatie gespeeld, ik had het naar mijn zin maar toch heb ik die jongens en meisjes verlaten. Reden: We zouden ons doel niet bereiken.

6, 7 maanden eerder zag ik de bui al hangen maar de bandleider was het er niet mee eens. Ik gaf dat een kans totdat hij 3 weken geleden tot diezelfde conclusie kwam. Ik gaf aan dat ik dat eerder al had aangegeven en dat de oplossing al klaar stond. Gewoon een structuur aanbrengen in de wijze waarop we oefenden.

We hadden onze doelstelling alsnog haalbaar kunnen maken, maar in plaats van willen weten hoe die oplossing eruit zag, voelde hij zich waarschijnlijk aangetast in zijn autoriteit als bandleider.

Deze man heeft 0,0 besef van groepsdynamische processen en wilde er ook niet van weten. En waarschijnlijk omdat het van mij af zou moeten komen. Hij wilde alleen maar de discussie aangaan. Net een puber.

Je weet, pubers gaan ook de discussie met je aan vanuit hun onzekerheid als ze iets willen leren weten. Bang om dom gevonden te worden als ze gewoonweg vragen stellen, want daarmee geef je eigenlijk toe dat je iets niet weet of doorhebt. Maar daar heb ik geen boodschap aan.

Als je 44 bent en je leidt een groep, dan wil ik minstens de basisvaardigheden zien. Zoals luister- en leervaardigheid. Heb je die niet, dan heb je pech of je betaalt me gewoon een uurtarief. Dat deden stichtingen in het verleden ook als ik hun doelgroepen iets moest bijbrengen met een bepaalde inzet.

Je weet hoe dat gaat: Mensen die niet weten hoe feedback te ontvangen, verwijten de feedbackgever altijd van de feedback op een verkeerde manier te geven. En als je dan vraagt welke manier de goede is, dan krijg je geen antwoord. Dus zover ging ik niet eens om te vragen op welke manier ik de feedback zou moeten geven.

Dus gewoon weggaan. Bye bye, zwaai zwaai.

Maar PRCo gaat gewoon door, gewoon verder en zonder band. Voorlopig met FL Studio 10, het gaat prima…