SP presenteert verkiezingsprogramma

Er moet een Nationaal Zorgfonds komen en het eigen risico in de zorg moet verdwijnen.

Dat staat onder meer in het verkiezingsprogramma van de SP.

SP-leider Emile Roemer: “We staan hier bij de presentatie op straat, en dat is symbolisch voor de SP. We staan hier voor de mensen die weer mee willen doen.”

“En we staan hier ook omdat mensen op de poorten van de macht willen bonzen. De kabinetten-Rutte stonden symbool voor forse bezuinigingen die de crisis dieper en langer hebben gemaakt. Het is de hoogste tijd dat we zeggen: Nu wij. Wij kijken niet weg, maar willen meedoen.”

De SP wil met name in de zorg veel veranderen. “Een van de grootste dingen waar mensen zich elke dag zorgen over maken, is de macht van zorgverzekeraars”. Roemer sloeg tegen een boksbal om een “symbolisch een gat in het eigen risico te slaan”.

 

Advertenties