Peter R. de Vries bij Sven Kockelmann

Peter Rudolf de Vries (Aalsmeer, 14 november 1956) is een Nederlands misdaadverslaggever en had voorheen een eigen televisieprogramma, Peter R. de Vries, misdaadverslaggever.

De Vries volgde de ontvoering van Freddy Heineken op de voet, schreef er een boek over en spoorde een van de ontvoerders, Frans Meijer, op in Paraguay. Verder zette hij zich in voor de Twee van Putten en onthulde dat Mabel Wisse Smit de crimineel Klaas Bruinsma beter kende dan dat ze eerder had toegegeven. Ook kreeg hij de afgedankte computer van officier van Justitie Tonino in handen, waarop kinderporno bleek te staan. Tonino ging echter vrijuit. Hij vertoonde opnamen waarin Joran van der Sloot, in een auto met verborgen camera’s, tegenover Patrick van der Eem enkele opzienbarende uitspraken deed over de verdwijning van Natalee Holloway. De Vries ontving voor die uitzending een Emmy Award. Ook heeft hij, tegen het verbod van de rechter in, verborgencameraopnamen van Koos Hertogs (Nederlandse seriemoordenaar) uitgezonden.


Sven Kockelmann is presentator van het interviewprogramma Oog in Oog en  één van de vaste gezichten van KRO Brandpunt. Hij was eerder dagelijks te horen op Radio 1 met KRO’s Goedemorgen Nederland en was, samen met Fons de Poel, presentator van het debatprogramma KRO’s Zwart-Wit, en presenteerde, samen met Eva Jinek, het dagelijkse journalistieke programma Eén op Eén.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s