Bob Marley – Coming In From The Cold

Bob Marley & The Wailers (oorspronkelijk The Wailers) was een Jamaicaanse reggaeband, opgericht door Bob Marley. De band ontstond toen Peter Tosh in 1963 Neville Livingston (Bunny Wailer) en Robert Nesta Marley (Bob Marley) ontmoette.

Aan het eind van 1963 hadden Junior Braithwaite, Beverley Kelso en Cherry Smith zich bij The Wailers gevoegd. Nadat Peter Tosh en Bunny Wailer The Wailers verlieten in 1974 begon Bob Marley te toeren met nieuwe bandleden. Zijn nieuwe band bestond uit de broers Carlton en Aston Barrett, Junior Marvin, Al Anderson, Tyrone Downie, Earl Lindo en Alvin Patterson. De I Threes, bestaande uit Marleys vrouw Rita Marley, Marcia Griffiths en Judy Mowatt, verzorgden de achtergrondzang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s