Rotterdam krijgt drijvend zonnepark met lichteffecten

De Rotterdamse Rijnhaven krijgt een zonnepark waar je springend een lichtshow kunt creëren. In het water komen 3.770 zonnepanelen te liggen, die samen voldoende stroom opwekken om zo’n driehonderd huishoudens van schone energie te voorzien.

Het zonnepark komt naast het dobberende bos te liggen aan de kade bij het Luxor Theater. Het project heet Sunny Site Up. De Rotterdamse kunstproducent Mothership, bekend van het indrukwekkende plafond van de Markthal, is ingeschakeld om er naast het nuttige doel ook een leuk en mooi zonnepark van te maken. “Het krijgt een golfbeweging alsof je een steentje in het water gooit en een rimpeling teweeg brengt.

En als mensen ’s avonds springen op de kade dan creëer je een lichteffect door de golf heen”, vertelt Marieke Müller van Mothership. De bewoners van de hoge woontorens op de Wilheminapier kijken straks uit op hun eigen en lichtgevende energiebron.

Advertenties