Directeur Calvijn College neemt afscheid

Volgende week neemt Jolanda Hogewind na negen jaar afscheid als directeur van het Calvijn College in Nieuw-West.

Het waren intensieve jaren waarin ze met haar team de school transformeerde van een behoorlijk verwaarloosde organisatie waarin zowel veel leerlingen als docenten het spoor bijster waren, naar één van de meest succesvolle scholen van de stad.

Onder leiding van Hogewind staat het Calvijn niet langer bekend als school met pepperspray-, diefstal- of andere geweldsincidenten, maar werd het een school waar leerlingen trots rondlopen en les krijgen van docenten die het beste uit ze proberen te halen. Hoe ging Hogewind te werk? We spraken met haar, maar ook met oud-docent Sofyan Mbarki, wethouder van Onderwijs Marjolein Moorman en een aantal leerlingen.

Advertenties