Laatste vaarwel voor bokslegende Dries Sloof

De befaamde bokser en bokscoach Dries Sloof krijgt zaterdagmiddag een bijzonder eerbetoon. De Rotterdammer overleed vorige week en schonk zijn lichaam aan de wetenschap.

Dat betekende geen afscheidsceremonie. Die komt er nu alsnog.De tranen springen boksschoolhouder Ronald Hiwat van I Believe in de ogen als hij over zijn 'boksvader' praat. " Dries was alles voor me. Hij was al zo lang in mijn leven." De voormalig Nederlands kampioen wil Sloof het afscheid geven dat hem volgens Hiwat toekomt." Dit is harder dan welk gevecht ook.

Ik vecht liever tien potjes achter elkaar dan afscheid nemen van Dries. Het ging bij hem om meer dan boksen. Hij was een mensen-mens. Een fantastische coach. Onderschat ook. Hij was zijn tijd ver vooruit.

Advertenties