Omar al-Bashir regeerde met harde hand tot staatsgreep

Na 30 jaar is het doek gevallen voor de Sudanese president Omar al Bashir. Het leger heeft in het land een staatsgreep gepleegd. Tijdens een tv-toespraak maakte de minister van Defensie bekend dat president Bashir is afgezet en gearresteerd. Bashir regeerde met harde hand. Hij wist uit handen te blijven van het Internationaal Strafhof. Dat probeert hem al jaren te berechten voor oorlogsmisdaden in Darfur. Uiteindelijk zijn het de straatprotesten van afgelopen weken – die een einde maken aan zijn bewind.Categorieën:Overheid en samenleving

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: