CANADA: Honderden mensen geëvacueerd na overstromingen

In het oosten van Canada zijn 1200 mensen geëvacueerd vanwege overstromingen.

Daarbij is het leger ingezet, dat zo’n 600 militairen naar getroffen gebieden heeft gestuurd.

Vooral rond de stad Quebec, maar ook bij de hoofdstad Ottawa, worden huizen door het hoge water bedreigd. De overstromingen worden veroorzaakt door het warme weer in Canada, waardoor smeltwater vanuit het noorden naar het oosten van Canada stroomt. Ook is er de afgelopen dagen veel regen gevallen, waardoor rivieren buiten hun oevers zijn getreden. Zeker duizend woningen zijn inmiddels overstroomd, duizenden andere huizen worden door het hoge water bedreigd. Tot nu toe is een 72-jarige vrouw omgekomen. Ze reed gisteren met haar auto het water in, omdat ze niet had gezien dat een brug door de overstromingen was weggeslagen.

Advertenties