Coronadreiger moet maanden de cel in

De politierechter heeft vanmiddag iemand die dreigde agenten te bespugen en zei dat hij besmet was met het coronavirus veroordeeld tot vier maanden celstraf. Een ander, die daadwerkelijk spuugde maar het coronavirus niet noemde, is veroordeeld tot zes weken celstraf.

Het ging om een snelrechtzitting. Een van de twee, een 46-jarige man die geboren is in Ghana, had eerst een manager van een supermarkt aan de Celebesstraat in Oost bedreigd. Toen twee agenten na een melding erbij kwamen, bespuugde hij hen. Volgens de agenten had hij een bezweet gezicht en kwam er snot uit zijn neus.

De officier van justitie benadrukte dat het coronavirus wordt verspreid via speeksel. ‘Laat dat nu juist zijn wat de verdachte heeft gedaan. In de visie van het OM heeft hij gespuugd. En dit gebeurt veel in het land.’ Wel zou hij een van de agenten niet bewust bespuugd hebben, omdat hij met consumptie sprak. Maar bij de ander gebeurde het volgens de officier van justitie wel met opzet.