The Indonesian Opera Drayang Swargaloka “KEKAYI” Prahara Ayodya

Foto door Peng Lim op Pexels.com

De situatie van de Covid 19-pandemie, waarvan nog niet bekend is wanneer deze zal eindigen, heeft ons er niet van weerhouden enthousiast te blijven werken.

Swargaloka ondersteund door Bakti Budaya Djarum Foundation presenteert wederom een ​​virtuele uitvoering van The Indonesia Opera Drayang Swargaloka met de titel “KEKAYI” Prahara Ayodya. Een liefdesverhaal van Ramawijaya en Dewi Sinta vol wendingen en romantiek.

Dit verhaal begint met Dewi Kekayi’s ambitie, die wil dat haar zoon Barata koning wordt. Dit bracht hem ertoe zijn stiefzoon Ramawijaya, die het recht zou hebben om koning te worden, uit te zetten. Ramawijaya en zijn vrouw Dewi Sinta, die net waren ontmoet in een wedstrijd, waren bereid om Dewi Kekayi’s wensen te gehoorzamen om de belofte van haar vader, Prabu Dasarata, na te komen. Rama bracht samen met Sinta en haar jongere zus Lesmana 13 jaar door in ballingschap in het Dandakawoud. Verdriet en geluk, vreugde en verdriet leefden door Rama en Sinta. Trials dreigen. Verleiding slaat toe, test loyaliteit. Het levensverhaal van Rama en Sinta zit vol strijd. Haar liefdesverhaal schokte de wereld.